Myć czy nie myć? Oto jest pytanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wojtas_Poznań
    RS
    • 2010
    • 2822

Zamieszczone przez Big
    nie mam pojecia dlaczego u ludzi takie przekoananie, że jeśli ktoś chce mieć czyste i zadbane auto to musi byc co najmniej dziwny.
    zapewne takie przekonanie mają osoby, którym ciężko doprowadzić własną osobę do odpowiedniego poziomu czystości ? :P :diabelski_usmiech
    wiadomo, że nie można wpadać w skrajność i pucować auta codziennie, ale jakiś przyzwoity poziom czystości warto zachować.... chyba nikt specjalnie nie lubi, gdy ktoś placem na brudnej szybie wymaluje mu napis "brudas" ?
    SPOT Poznań:
    .....
    ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• DANIEL1987
      Rider
      • 2010
      • 286

jak najlepiej umyc autko na swieta gdy temp u mnie około 0 stopni jutro bedzie???na bezdotyku splukac tylko czy cus wiecej???uszczelki silikonem i powinno byc oka???bo nie chce miec przymarznietych drzwi jak bede otwieral auto jadac na pasterke 8)
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• Maru 123
        RS
        • 2008
        • 4660

DANIEL1987, normalnie myjesz auto potem ręcznik z mikrofibry w łapę osuszasz auto, na uszczelki dajesz silikon w sprayu i już :wink:
        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• LUKI
          RS
          • 2005
          • 5776

Maru 123, 20v turbo było Twoje?

ps. no i zajebiście czyste
          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• DANIEL1987
            Rider
            • 2010
            • 286

całe tym recznikiem??eee nie bedzie mi sie chcialo..czy tylko przy drzwiach sie zainteresować :szeroki_usmiech

Komentarz

• LUKI
              RS
              • 2005
              • 5776

DANIEL1987, szmatką do sucha wykroje drzwi i luz! ja tak robię jak jest zimno i no problem
              kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• DANIEL1987
                Rider
                • 2010
                • 286

Zamieszczone przez LUKI
                DANIEL1987, szmatką do sucha wykroje drzwi i luz! ja tak robię jak jest zimno i no problem
                tak też sądziłem

Komentarz

• LUKI
                  RS
                  • 2005
                  • 5776

Zamieszczone przez DANIEL1987
                  Zamieszczone przez LUKI
                  tak też sądziłem
                  no i git

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

DANIEL1987, całe, całe To naprawde nie jest dużo pracy. Wytracie całego samochodu to ok. 10 min.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• DANIEL1987
                      Rider
                      • 2010
                      • 286

Zamieszczone przez LUKI
                      Zamieszczone przez DANIEL1987
                      Zamieszczone przez LUKI
                      tak też sądziłem
                      no i git

[ Dodano: Sob 25 Gru, 10 15:56 ]
                      wczoraj wszędzie były kolejki,zajechałem na stacje,kupiłem szampon z woskiem ,karcher gąbka,szmatka i auto błyszczy jak u pasa j...ka na wiosnę

Komentarz

• Owrone
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 115

DANIEL1987, jedź na automat za 15zł umyjesz cały i ci wysuszy, biedzie no problem:_)
                        Była : Octavia II 1.9TDI BJB Elegance
                        Jest : Opel Insignia 2.0 cdti 160ps Cosmo automat

Komentarz

ja z automatu nigdy nie korzystalem. Moim zdaniem automat jest w stanie osuszyc glownie karoserie i wydmuchac tylko z niektorych zakamarkow wode, wiec jesli ktos trzyma pod chmurka to moze nie pomoc.
                          Skorzystalem z dodatnich temperatur przed swietami i pojechalem na myjnie bezdotykowa, z reguly po takim myciu myje recznie, ale nie w tych warunkach. Na auto i tak czesto klade woski i przed zima bylo go sporo, wiec umylem cisnieniowo z dodatkowym woskowaniem i autko czystsze a wosk sie trzyma. Tylko ze mam garaz (choc niegrzany), nie wiem czy bym myl jakby nie bylo, tak czy siak po myciu dokladne wytarcie uszczelek, wnek i zapsikanie silikonem, takze do zamkow, nawet jesli postoi pod chmurka nie marznie.

Komentarz

Pracuję...